Το ταξίδι των Οδηγών “Εγώ και Εσύ Μαζί” ξεκίνησε!

Οι Οδηγοί του «Εγώ και Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό τα σχολεία που υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας την περσινή σχολική χρονιά!

 

Κατά την σχολική χρονιά 2020-2021 και παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, συνολικά 158 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν στο πρόγραμμα με περισσότερους από 862 εκπαιδευτικούς και 12.300 μαθήτριες και μαθητές, οι οποίοι υλοποίησαν περισσότερες από 387 εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις! Σημαντικοί αρωγοί στο έργο αυτό ήταν οι συντονιστές/ συντονίστριες- επιμορφωτές/ επιμορφώτριες του προγράμματος, στελέχη εκπαίδευσης (Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Υπεύθυνοι Αειφορίας κ.α.) που δραστηριοπούνται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας!

 

Οι Οδηγοί μας περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης πρωτότυπες και χρήσιμες ιδέες για δραστηριότητες και τεχνικές για τους εκπαιδευτικούς, πάνω στην Εκπαίδευση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με στόχο την βιωματική, συμμετοχική δράση και ενεργοποίηση του μαθητικού κοινού, των γονέων, των κηδεμόνων και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας!

 

Η εκτύπωση των Οδηγών έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγώ και Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που υλοποιείται από την Διεθνή Αμνηστία από το 2019, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Οι Οδηγοί μαζί με τον διαδραστικό μας ιστότοπο αποτελούν συνολικά το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος «Εγώ και Εσύ Μαζί» το οποίο υλοποιείται και φέτος, με στόχο την ένταξη ακόμα περισσότερων σχολείων στην Εκπαίδευση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψετε!!!

 

Εκπαιδευτικοί | Εγώ και εσύ μαζί® (amnesty.gr)

Μαθητές | Εγώ και εσύ μαζί® (amnesty.gr)